A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Mikor mond nemet az ingatlanos?

2012. március 04. - napfenyiroda

Egyre többször fordul elő, hogy vidékről is felkeresik az irodánkat, felkérnek az ottani ingatlan értékesítésére: telefonon vagy e-mailen keresztül jelentkezik a tulajdonos az ingatlan néhány adatával, minden esetben a helység megjelölésével. Ezen esetek többségében azt közöljük, hogy nem tudjuk vállalni a feladatot, és néhány tanáccsal ellátva az ügyfeleket elköszönünk. Bizonyára, még ha nem is mondák ki a tulajdonosok, furcsa érzéseket kelt a visszajelzésünk. Ezért is igyekszünk minden esetben hozzáfűzni a tanácsainkat.


A sikeres ingatlanközvetítésnek – véleményem szerint – van néhány alapfeltétele:
Elsősorban helyismeret nélkül a közvetítő nem lehet hiteles sem a megbízókkal, sem a vevőkkel szemben: ismernie kell a környék tulajdonságait, előnyeit, hátrányait, lehetőségeit;
Másodsorban tapasztalattal kell rendelkeznie a piacon. Nem pusztán lehetőleg a teljes kínálatot, a keresletet is a már gazdát cserélt ingatlanok adataival együtt.

Szerencsés esetben, aki tulajdonosként közvetítő segítségét szeretné igénybe venni, talál a közelében erre alkalmas partnert egy megbízható ingatlanos személyében. Amennyiben ez nem áll fenn, érvényes egy nem túl messze működő cég tanácsa: erre a feladatra nem közvetítő közreműködése a legalkalmasabb, hanem maga a tulajdonos aktivitása. Nem tud ugyanis mindig, mindenhol segíteni a közvetítő, hacsak nem helyismeret, és tapasztalat birtokában van egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr96851719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása