A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

A puding próbája

Az ingatlanos a saját csapdájába esik

2016. június 07. - napfenyiroda

Sohasem fordult még elő velem, hogy egy ügylet után hosszab b ideig tartózkodjak egy olyan ingatlanban, amelynek a közvetítésében részt vettem. Ráadásul - tudomásom szerint - ez a legkevésbé gyakori eset ingatlanosok között: persze a legtöbb esetben az ügyfelekkel tovább kapcsolatban maradunk, gyakran újra megkeresnek kérdésükkel, igényükkel, de a lakással többé szinte sohasem találkozunk.

Még a pesti pályafutásom közben fordult elő, hogy egy család a vásárlás után fél évvel kért fel a lakás eladására, már nem emlékszem miért, de tény, hogy újra ugyanazt a lakást hirdettem, amelyet korábban. Egyebek mellett ez amiatt volt  emlékezetes, hogy fél millió Ft-tal magasabb áron sikerült értékesíteni.

A mostani eset apropója, hogy 2 évvel ezelőtt családon belül merült fel egy Szeged, felsővárosi lakás vásárlásának igénye, amely sok tanakodás után végül sikeresen lezajlott, befe j eződött a teljes körű felújítás is.

Még az év elején csőtörésünk volt otthon, ráadásul a rosszabbik fajtából. Igaz, nincs is jó: a mi kárunk 2 szoba parkettájának cseréje, ami sajnos nem oldható meg a bútorok a szoba közepére rendezésével, mint festés előtt. Ki kell üríteni a szobákat, és mert a lakás egyébként sem óriás méretű, a berendezés a maradék helyet is elfoglalta. Ez a helyzet pedig kevéssé használ a lakás mindennapi használhatóságána k. Nem is maradt más választásunk, mint elköltözni otthonról, amiben az említett családi ingatlan segítségünkre volt, oda át tudtunk költözni. Innentől pedig kezdetét is vette a próba-evés.

A szívemre teszem a kezem: sok minden elhangzik egy ingatlan bemutatása közben, és szinte minden pozitív előjelet kap. Éppen úgy, mintha csak előnye lehetne minden lakásnak pedig az igazi tulajdonságok minimum 1 nap alatt derülnek csak ki

  • - a napjáráshoz nem elég ismerni az ingatlan tájolását, pedig a lakás fényei fontosak a hangulatához
  • - a környék megítéléséhez, az utcai forgalom megtapasztalásához többféle napszakban ott érdemes lenni a helyszínen, nem feltétlenül a lakásban

A fentieket mindenképpen ajánlom megvizsgálni, hiszen később is változatlanok lesznek; akkor sem fogjuk tudni őket befolyásolni, ha minden falat kiütünk a lakásban. Hogy ezen szempontok igazán hangsúlyt kaphassanak, már csupán egy dolog kell: kevésbé a szívünkre, hanem egyszerre a fejünkre is hallgat ni a választás közben. Ez talán úgy lehetséges, hogy egyszerre több lakást is képben tartunk, lehetőleg akkor is folytatjuk a keresést, amikor az Igazi is elénk tárult. Úgy fogjuk tudni ugyanis méginkább érezni a valóban pozitív tulajdonságokat. Pont olyan ez, amikor a legmegbízhatóbb ismerős, vagy a régi számlavezető bank hitelajánlata mellett meghallgatunk egy másikat is: vagy kiderül, hogy az előző ajánlat a legjobb, vagy egy mégjobbat találunk, így mindenképpen nyerünk vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr568786692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása