A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ne csak vaktában lőjetek!

2017. október 26. - napfenyiroda

Aki manapság ingatlan vétel-eladásben gondolkodik, az interneten biztosan tájékozódik: ha akarja, ha nem, keresőportálokba fog botlani, amelyekkel jó helyre is visz az útja. Vásárlás előtt mindenképpen, eladás esetén szerintem már a tervezés elején érdemes foglalkozni ezekkel a portálokkal. Nekem ezek napi munkaeszközeim, és mint ilyeneket, természetesen gyakrabban, talán kicsit ügyesebben is használok. Használatukhoz néhány tanácssal szeretnék segíteni, amelyek reményeim szerint ügyfeleim számára is hasznosak lesznek.

 

Korábban heti szinten kaptam felhívást új és újabb keresőoldalaktól. A sok-sok szerencsét próbáló honlap egyike sem váltotta be az üzemeltetők hozzájuk fűzött reményeit, így mai is a korábban ismert oldalak a legnépszerűbbek. Számomra az ingatlannet.hu és az ingatlan.com nyújták a leghatékonyabb segítséget. Felhasználóként való használhatóságuk és a közvetítők általi visszajelzések miatt ajánlom használatukat, hozzátéve, hogy állományukra való tekintettel ugyan mindkettőt, de eltéréseik miatt szinte egyszerre való futtatásukban hiszek.

 

Amiben azonosak

Az ingatlannet.hu és az ingatlan.com is talán kedvezni szeretne a keresőknek, hogy a nyitólapon csak egy egyszerű űrlapot szerepeltet. Alapadatok megadása után máris a találati lista látható mindkét felületen, máris indulhat a válogatás. Még azonban ne koccintsunk, a lényeg csak ezután következik.

 

Rögtön több lehetőség elé kerülünk mindkét oldalon, éljünk is vele: rendezzük a listát! Sorba tehetők ár szerint, elöl az olcsóbbakkal vagy a drágábbakkal, amikor tehát vételáruk alapján lesznek láthatók az ajánlatok. De aki alapterület, szobák száma vagy a telek mérete szerint válogatna, számukra is ajánlom a rendezést. A fő paraméterek természetesen könnyen változtathatók, gyorsan szűkülhet vagy bővülhet a lista.

 

És amiben eltérnek

Az ingatlanet.hu oldalon a találati lista mellett rögtön megjelenik a részletes kereső is, amely mellett nem érdemes elmenni. Sehol máshol nem jellemző, hogy akár cserelehetőség is beállítható, és ugye az sem mindegy, hogy a lakásban mivel lehet fűteni. Többek között ez is beállítható, és a hatékony keresés érdekében erősen ajánlott is. Aki nem pusztán nézelődik, az így találhat magának olyan ingatlanajánlatokat, ahol a feltüntetett telefonszámot tárcsázni is érdemes.

 

Az ingatlan.com továbbra is egy lenyitható linket kínál a részletes kereséshez, ahol jócskán szűkíthető a lista. A két keresőportál között itt találni a legfőbb eltérést is: kiszűrhetők a zavaróan olcsó, önkormányzati tulajdonú ingatlanajánlatok, egyebek mellett liftet, a panelprogramra jellemző külső hőszigetelést, vagy a lakás tájolását is be tudjuk állítani, de főként a szerepeljen és ne szerepeljen a hirdetésben mezőkre szeretném felhívni a figyelmet, ahol kulcsszavakat adhatunk meg az ajánlat leírásában való keresésre szolgál arra számítva, hogy a hirdető beleírta azt a fontos információt a szövegbe, hogy pl. melyik városrészben van a lakás, van-e erkély, terasz, vagy bármilyen más fontos, egyedi jellemző, amely a fő adatokon túlmutat. Való igaz, hogy semmiképpen sem elegendő erre támaszkodni, de egyediségek fellelésére ez a funkció nyújt lehetőséget. Amikor „almát az almával” próbálok összehasonlítani, én mindig használom, és tanácsolom is minden keresőnek.

 

Aki azonban úgy érzi, hogy nincs gyakorlata vagy türelme a kereséshez, forduljon hozzám bizalommal, közösen biztosan meg fogjuk találni az igénynek megfelelő következő ingatlanmegoldást!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr213091446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása