A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Feltalálni vagy módosítani?

2011. január 31. - napfenyiroda

Bármerre jár az ember manapság, mindenfelől olyan zavaró információkat hall, hogy már el sem tud köztük igazodni!

Arra érdemes tehát koncentrálni, amihez a legtöbb tehetséget érezzük magunkban, ami a legtöbb örömet okozza számunkra!
Úgy érdemes dolgozni is, ahogy az a legjobb tudásunknak megfelelő, és ahogyan a legőszintébb módon tudjuk!
Engem mindig az foglalkoztatott, hogy valami egészen újat próbáljak kitalálni. De időközben rájöttem, vagy talán rá kellett jönnöm, hogy rossz irányba haladok. Azt hiszem, valami teljesen újat kitalálni olyan emberek tudnak, akik valamilyen speciális területen dolgoznak, és annak a szakmának a legjobban képzett leginnovatívabb gondolkodói. A többiek nem valószínű, hogy teljesen újat hozhatnak létre, marad tehát az a módszer, ha ők másképp tudnak az átlaghoz képest gondolkozni, és valami meglévőt tudnak újszerű módon végezni.
A másik félelmem volt, hogy ha egy ötlet meg is születik bennem, kinek mond, hatom el, kire bízhatom, ki lesz az, aki nem fogja elorozni? Muszáj tehát valami utánozhatatlan dolgot kitalálni, hiszen akkor lehet bárkinek elmondani. Ez persze csak tovább nehezítette a feladványt.

Időközben abban reménykedem, hogy láthatóvá vált előttem egy megoldási lehetőség: az én lehetőségem. Ha valamit másképp csinálok, a saját ötleteimet viszem bele, a saját kreativitásommal folytatom a további fejlesztést, azt senki nem fogja tudni utánozni. Ha valaki mégis hozzám, vagy az én módszeremhez hasonló ötlettel találkozna, de nélkülem, abból mindig is hiányozni fog az az esszencia, ami a lényegét adja, ami folyamatosan keresi a továbblépés lehetőségeit.
Másképpen fogalmazva bármilyen terméket le lehet másolni, hacsak az a termék egy ember; azt utánozni lehetetlen. Kell persze hozzá, hogy ez a termék megállja a helyét!

Az újévből még csak egy hónap telt el, de az eddigi visszajelzések arra engednek következtetni, hogy az irány jó, és erre érdemes tovább is koncentrálni. Főként azért, mert továbbra is ez okoz örömet...!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr946851747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása