A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Árkülönbség!

2011. november 20. - napfenyiroda

A minap egy konkurens iroda ügyfeleivel találkoztam, akik nálunk vevőként jelentkeztek, akik a háttérben a lakásuk eladását bonyolították.

A mi eladónkkal való szerződéskötés előtti személyes tárgyalás alkalmával derült ki, hogy milyen megállapodás van készülőben a vevő és az ő vevője között, amely az egyik versenytárs ingatlaniroda közreműködésével zajlik. Kiderült a legfontosabb tulajdonsága a megállapodásuknak: noha az iroda megtalálta a készpénzben fizető vevőt, nem marad pénzük a továbblépéshez, nem tudnak a vásárláskor foglalót fizetni, azaz nem tudnak biztosítékot adni a majdani eladónak, a mi megbízónknak. Felmerült tehát a kérdés, hogy vajon tudnak-e így vásárolni, kapnak-e megoldást az igényükre?

Mint minden esetben a közös tárgyalásunk célja a mindkét ügyfél, vevő-eladó számára egyaránt megfelelő megállapodás volt, amikor minden részletre kiterjedő információkat átbeszélünk. Itt derült ki, hogy - többek között - át kell hidalnunk az átadandó foglaló hiányát. A sikeres megbeszélés után egyértelművé vált, hogy nálunk figyelmet kapott a vevő vásárlásának lehetősége is a felek biztonsága érdekében, megtaláltuk a módját az adásvételnek, talán a másik iroda munkáját is kiegészítettük, összességében nem csupán az eladó, de közben a vevő igényére is megoldást találtunk. Számomra nagyon hasznos információ volt a másik iroda közvetítési díja, amely – mint kiderült - eltér a mi irodánk díjától.

Mindig örülök, amikor különbséget tapasztalok az árakban, de főleg annak örülök, ha ennek az oka is látható az ügyfelek szemében. Ennek a minap hangot is adtak, megköszönték a segítséget! Én is köszönöm nekik a tanulságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr46851725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása