A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Klimaberendezésről..

2012. június 22. - napfenyiroda

A klímák tisztítása és rendszeres karbantartása több szempontból is fontos. A nem tisztított készülékek egészségünkre negatív hatással lehetnek, kellemetlen szagot árasztanak, de a karbantartás hiánya a klíma meghibásodását is okozhatja.
A légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedves, ami kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának. Ezek a kórokozók bűzt áraszthatnak, extrém esetben légúti megbetegedéseket okozhatnak, ezért célszerű a klímát tisztán tartani. A gyártók újabbnál újabb bevonatokat fejlesztenek ki a gombák és baktériumok visszaszorítására több-kevesebb sikerrel.
A másik ok, amiért a rendszeres karbantartás és tisztítás fontos, a gép üzemszerű működésének biztosítása. A klímák beltéri egységei működésükből adódóan nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg, amit egy hűtő, vagy fűtőfelületen keresztül áramoltatva juttatnak vissza a szobába.
Az üzemszerű működés szempontjából a kültéri egység tisztítása legalább ennyire fontos feladat. A kültéri egység az utcai, jóval szennyezettebb levegőt keringeti, ezért sokkal könnyebben elkoszolódhat, mint a beltéri egység. A nyárfavirág szálló szöszei egy valóságos szőnyeget képesek fonni a kültéri egység hőcserélőjének lamelláin, ami képes teljesen elzárni a levegő útját. Ha a levegő nem tudja hűteni a kültéri egység hőcserélőjét, az könnyen végzetes meghibásodáshoz vezethet, ezért fontos, hogy a karbantartás alkalmával ezt is ellenőrizzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr866851695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása