A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Előre kötelező az energetikai tanúsitvány? – Igen!

2013. január 17. - napfenyiroda
Igaz a hir? Előre kötelező a tanúsítványt elkészíttetni? Még nincs is vevő a lakásra?
2013. január 9- óta immár valóban „hatályba lépett” a kötelezően előírt energetikai tanúsítványról szóló rendelet: az új ingatlanok építtetői, és a használt ingatlanok tulajdonosai számára az ingatlanok ellenérték fejében történő átruházása vagy 1 évet meghaladó időtartamú bérbeadása esetén legkésőbb az erről szóló szerződés megkötésével egyidejűleg a jogszabály által előírt tanúsítványt adják át a vevőnek vagy mutassák be a bérlőnek.
Amig 2012-ben jogkövetkezmény nélkül meg lehetett spórolni a tanúsítvány elkészítését, idéntől úgy kell igazolni a vizsgálat elkészültét, hogy a szerződésben szerepeltetni kell annak iktatószámát.
A tanúsítvány ugyan 10 évig érvényes, sok ingatlantulajdonos bizonyára nem szeretné idő előtt költségbe verni magát még mielőtt biztos vevő nem érkezik, végleges megállapodás meg nem születik. Ha kockázat nélkül, valamint jó áron szeretné ingatlana energetikai tanúsitványát elkészittetni, keresse kollégáinkat, kérjen tanácsot a megbízható, minden részletre kiterjedő értékesítés érdekében!
Higgye el, jó kezekbe kerül, tegyen próbára bennünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr526851677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása