A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

A céldátum április 21.

2011. április 10. - napfenyiroda

A hét legjobb híre számomra kétségkívül az új Tisza-híd átadási dátuma volt! Napvilágot látott a hír, hogy április 21-én, kevesebb mint két hét múlva fellégezhetünk!
Amikor erről másokkal beszélek, arról beszélek, hogy szerintem Szeged életében eddig ismeretlen időszak veszi kezdetét: bekövetkezik az, hogy minden tranzitforgalom elkerülheti a várost, akár Szerbia, akár Románia felé tart az útja. Ezzel együtt fellégezhet a nagykörút lakossága, a Szeged-Makó közötti települések lakossága is, megszűnik a folyamatos zaj, nem fognak tovább romlani az utak, a meglévő kátyúk nem mélyülnek tovább. Ilyen állapot pedig eddig sosem volt tapasztalható a városban. Az az esemény jutott eszembe, amikor átadták az M5-ös autópálya Szegedig érő szakaszát. Akiknek rendszeres dolguk, munkájuk volt Pesten, folyamatos veszélyben voltak, nem is beszélve az út melletti lakosokról. A szegediek közül sokan emlékeznek erre a napra, amikor sokuknak azonnal érdemes volt éves matricát vásárolniuk, és végre szívesen tették. De az M43-as út átadása valamennyi szegedinek fontos, észrevehető hatása lesz.
Máig pontosan emlékszem a Kossuth Rádió egyik reggeli tudósítójának a szavaira a Megyeri híd, és az M0-s körgyűrű keleti szakaszának átadását követő napon. Valahogy így hangzott: Kedves hallgatóim! Számomra még sosem tapasztalt látványban van részem. Nem látok kamionokat, azaz egyetlenegy kamiont sem a Könyves Kálmán körúton. A forgalom zavartalan!
Bizonyára az országos sajtóban is téma lesz, mert miért is ne használnák ki a felelősök, de mi az igazi előnyeit fogjuk végre élvezni, együtt, Szegeden mindannyian!

Felmerül a kérdés, vajon lesz-e hatása a hídnak a szegedi ingatlanpiacra?
Véleményem szerint csak részben. Általánosságban véve nem lesz hatása, de a körút és a Bertalan híd környékének vevői megítélése biztosan javulni fog. Sok ügyfelünktől hallottuk, hogy a zaj miatt nem szívesen költöznének olyan lakásba, vagy házba, amelyek a forgalom közelében vannak. A tapasztalatom szerint a fennálló helyzetet igyekeztek kihasználni az alku közben, tehát nem voltak a közelgő átadásra, a forgalom belátható időn belüli csökkenésére. Április végétől azonban – nem csüggedő optimizmusomnál fogva – remélem, hogy a korábban kétkedők is hallani fogják, hogy nem hallják a kamionokat. A lecsökkent forgalommal összefüggő környék mindenképpen profitálni tud a változásból, pontosabban a tényleges értékek megfizetésére nagyobb lesz az esély, mint azelőtt.
Igyekszem mindezt objektív módon, szakmailag mondani, holott személyesen is érint a kérdés: én is a híd közelében lakok, és bár nem nagyon zavar bennünket a forgalom zaja, alig várom az átadást. Az április 21-i dátumot a naptáramban bekarikáztam, legközelebb az ünnepi pillanatokat szeretném megosztani! Addig is kitartást, még egy kis türelmet kívánok mindannyiunknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr626851733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása