A szegedi Napfény Ingatlaniroda vezetőjének blogoldala

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Ingatlanközvetítésről, személyesen

Mi a fene dolga lehet egy ingatlanosnak?

2011. május 08. - napfenyiroda


Az elmúlt hetem főként egy új kollégámmal együtt telt. 2-3 hete kezdtünk együtt dolgozni, túl vagyunk az elméleti tudnivalók átadásán, amelyet igyekszünk egyre inkább a gyakorlatban is alkalmazni. Ehhez szintén mindkettőnkre nagy szükség van, hiszen egyrészt az új munkatárs hozza az eladó ingatlanokról szóló információt, én pedig segítek a találkozó előtti felkészülésben, a tárgyalás közben, és persze a megbízás feldolgozásában, amikor az adatok alapján valamit előhúzunk a kalapból.
Amiatt élveztem nagyon ezt a hetet, mert az ingatlanközvetítői munkában az az egyik kedvenc elfoglaltságom, amikor az ügyfél élethelyzetének, az ingatlan adottságainak megfelelően kell valamit, lehetőleg valami új dolgot kitalálnunk. Az a feladatunk ilyenkor, hogy kihasználva mi objektív helyzetünket, tapasztalatainkat, az ügyfél számára megoldással szolgáljunk. A legjobb esetben olyan javaslattal állunk elő, ami a tulajdonosnak a találkozásunk előtt nem jutott eszébe, ezzel tehát a velünk való együttműködés a számára szinte azonnali értéket jelent.

Amennyiben elég újszerűnek, természetesen kellőképpen szakszerűnek, és főként a piaci elvárásoknak, igényeknek megfelelő az ötletünk, hamar elég visszajelzés születik, amely tárgyalási helyzetet nyújt a megbízónak. Ha nagyon szigorúan akarunk fogalmazni, azt is mondhatjuk, ilyenkor szinte előre megdolgozunk a pénzünkért. Természetesen ez még távolról sem jelenti a megbízás teljesítését, de mégis a sikeres együttműködés egyik első lépése.
A másik ok, hogy erre szükség van az, hogy sok esetben nem elsőként értesülünk az eladó ingatlan információjáról. Egyrészt valamennyi idő már eltelt az ingatlan első piacra helyezése óta, és nem született elegendő visszajelzés. Ilyenkor valamin változtatni kell ahhoz, hogy ne lerágott csontról legyen szó. Ilyenkor változtatásra van szükség! Vagy találunk még kiaknázatlan területet az információk között, vagy ugyanazt az eredményt fogjuk produkálni, aminek persze semmi értelme...

Az új kollégámmal sok új ötlet született. Bízom benne, hogy hamarosan rá fog érezni a közvetítői gondolkodásra! Sok segítsége lesz hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr466851731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása